Λίγα λόγια για την Fractal

Για την Helena ο σχεδιασμός κι η δημιουργία ενός ρούχου δεν ήταν ποτέ απλά μια κατασκευαστική διαδικασία. Ήταν και είναι τέχνη. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας καμβάς. Πάνω του αποκρυπτογραφεί κι αποτυπώνει τις κρυφές μας επιθυμίες. Ικανοποιεί την ανάγκη έκφρασης της προσωπικοτητάς μας.

H Helena Markos είναι περίφημη ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και ιδρύτρια της επωνυμίας Fractal. Οι κολλεξιόν της εχουν παρουιαστεί σε διάφορα events μόδας και περιοδικά. Από το 2000 που πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο, φανερά επηρεασμένη και από τις σπουδές της στην σκηνογραφία και την ενδυματολογία, ξεχωρίζει χαρακτηριστικά για το πρωτοποριακό της πνεύμα.

Η εταιρία Fractal ακολουθώντας αυτή τη ματιά, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας τόπος πλασμένος με φαντασία και πρωτοτυπία. Τα ρούχα προσφέρουν όλη την άνεση της απλότητας που είναι απαραίτητη στην γυναίκα και τον άντρα του σήμερα. Σ’ αυτό συμβάλλει σημαντικά η εξαιρετική ποιότητα των υφασμάτων κι η προσεκτική επιλογή τους. Αυτή η αίσθηση της άνεσης, συνδυάζεται με πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με μια ξεχωριστή αίσθηση μοναδικότητας. Κι αυτό, γιατί ο σχεδιασμός είναι τολμηρά εμπνευσμένος. Τα prints είναι πρωτότυπες και μοναδικές δημιουργίες της σχεδιάστριας, επηρεασμένα τόσο από την φύση, όσο κι απ΄το αστικό τοπίο. Στα σχήματα συνυπάρχει αρμονικά η γοητεία της ελεύθερης έκφρασης, με την δυναμικότητα των γεωμετρικών γραμμών. Το μαύρο, το λευκό και το γκρι κυριαρχούν στις συλλογές. Δεν λείπουν ποτέ όμως και τα ζωντανά, έντονα χρώματα. Διατηρώντας σταθερά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, τα ρούχα παραμένουν πιστά στο προσωπικό τους, αναγνωρίσιμο στυλ. Οι υψηλές απαιτήσεις όλης της δημιουργικής ομάδας καλύπτονται από την προσεγμένη κατασκευή τους που είναι εξ ολοκλήρου ελληνική. Η εξαιρετική, πολύχρονη εμπειρία, όλων των συνεργατών της εταιρείας βρίσκει τον ιδανικό χώρο έκφρασης στoν κόσμο της Fractal.